De federale zomerkalender voor 2018 wordt opnieuw wat gewijzigd. De grootste verschuiving is die van het BK voor junioren en beloften. Afgelopen zomer werd die nog één week naar achter verschoven in september, maar volgend jaar worden de titels reeds op 26 augustus verdeeld. Verder verschuift ook het BK AC en het BK estafetten opnieuw in de agenda.

Er werd vorig jaar geëxperimenteerd met de nationale kalender. Zo kwam het BK alle categorieën vroeger te liggen in vergelijking met het EK of WK. Dit jaar zal het BK een goede maand voor het EK atletiek vallen. Op 7 en 8 juli worden dan de nationale titels verdeeld. Het BK aflossingen krijgt dan weer een andere datum. Zij kwamen afgelopen zomer amper twee dagen na de Memorial Van Damme te liggen, en zullen nu opnieuw verder in september plaatsvinden.

De grootste aanpassing is die van het BK voor junioren en beloften. In plaats van 17 september om de nationale titels te moeten strijden zal dit nu op 26 augustus gebeuren. De aanpassing voor het BK voor cadetten en scholieren blijft behouden. Ook de internationale kampioenschappen zijn op de kalender terug te vinden, op de data van de Flanders Cup is het nog even wachten.

De federale  zomerkalender kan je hier terugvinden.