Home » Nieuws » Internationaal » Deze toppers kan u al zeker verwachten op Memorial Van Damme
Nafi Thiam- Foto: Jasper Jacobs

Deze toppers kan u al zeker verwachten op Memorial Van Damme

Nu het WK in Londen erop zit zijn de ogen opnieuw gericht op de Diamond League. Op 20 augustus vindt in Birmingham de laatste voorronde plaats. Daarna volgt een eerste finale in Zürich. De Memorial Van Damme sluit het Diamond League-circuit af op 1 september in Brussel. Hieronder lijsten we al enkele nationale en internationale topatleten op die u in het Koning Boudewijnstadion zeker kan verwachten.

Dafne Schippers – Foto: Jasper Jacobs

Aan Nederlandse zijde is het vooral uitkijken naar Dafne Schippers. Zij kon in Londen haar wereldtitel verlengen op de 200m en zal in Brussel op de 100m aan de start verschijnen. Ook de vicewereldkampioen op de 100m, Ta Lou, tekent present. Verder zal ook Sifan Hassan haar opwachting maken. Zij zal op de 1500m te zien zijn.

Bij de Belgen maakt alleen Philip Milanov nog kans op het winnen van de Diamond League. Hij is al zeker van deelname en zal zijn sterkste concurrenten tegenkomen. Nafi Thiam neemt het in het hoogspringen op tegen de wereldkampioene in die discipline, Maria Lasitskene. Indien Thomas Van der Plaetsen voldoende hersteld is zal ook hij deelnemen aan de Memorial. Er staat namelijk voor het eerst een driekamp (kogelstoten, 110mH en verspringen) geprogrammeerd, weliswaar gespreid over twee dagen. Niels Pittomvils staat ook op de deelnemerslijst.

De internationale topatleten zullen zeker niet ontbreken. Met de nieuwe formule van het Diamond League-circuit zullen er nog heel wat spannende wedstrijden worden afgewerkt. Aftellen dus naar de 41ste Memorial Van Damme, maar eerst zijn er nog de Urban Memorials in Brussel op 26 augustus – met onder andere de broers Borlée en Anne Zagré – en 31 augustus – met de finale van het kogelstoten en de start van de driekamp –.

Geef een reactie