Home » Nieuws » Nationaal » Belgian Tornados ondanks moeilijke loting rechtstreeks naar finale
Dylan Borlée - Foto: Jeroen De Meyer

Belgian Tornados ondanks moeilijke loting rechtstreeks naar finale

De Belgian Tornados hebben zich vlot geplaatst voor de finale van de 4×400 meter, en dat ondanks hun indeling in de sterkere tweede reeks. Ze werden derde in 2’59″47.

Dylan Borlée liep degelijk, maar niet geweldig.  Hij wisselde als zesde. Jonathan Borlée kwam na 100 meter als vijfde naar binnen, maar liet zich daarna even wat terugdringen naar zes. Op het einde wrong hij zich terug naar vijf.

Robin Vandembden liep een dijk van een race en bracht de Tornados naar vier, en nog belangrijker, terug vlak bij de eerste drie teams. Kevin Borlée zette zich in het spoor van zijn eeuwige Britse concurrent Martyn Rooney, en kwam er in de laatste rechte lijn al bij makkelijk over. De uiteindelijke chrono van 2’59″47 is een toptijd, en niet alleen de derde tijd in de tweede reeks, maar ook de derde tijd over de twee reeksen heen.

 

Geef een reactie