Home » Nieuws » Nationaal » Eline Berings emotioneel na uitschakeling: “Door bijna alles en iedereen in steek gelaten” [interview]

Eline Berings emotioneel na uitschakeling: “Door bijna alles en iedereen in steek gelaten” [interview]

Eline Berings heeft er hard voor moeten werken, maar vandaag stond ze acht jaar na haar laatste WK-optreden opnieuw op het hoogste toneel. Na twee jaar revalideren bleef het in de reeksen van de 100m horden bij 13″35 en een zevende plaats, trager dan verhoopt maar Berings toonde zich vooral dankbaar dat ze het andermaal tot een internationaal kampioenschap heeft kunnen schoppen.

“Ik had het gevoel dat ik het momentum miste en kleine foutjes maakte”, verklaart Berings haar tegenvallende chrono. “Maar ik blijf gewoon trots dat ik hier sta. Het is ongelofelijk dat je zo hard onder druk staat omdat iedereen zo hard loopt, dat het absoluut niet evident is om dat doen.” Enkele vragen later gaat Berings dieper in op de moeilijke periode die ze heeft doorgemaakt na het tweemaal scheuren van haar kruisbanden. “Ik ben een beetje door alles en iedereen in de steek gelaten, behalve de mensen die heel dicht bij mij staan. Dus ik wil die ook bedanken voor de steun, maar het zou wel leuk zijn om terug een duwtje in de rug te krijgen.” Het volledige interview kunt u hierboven bekijken.

Geef een reactie