Home » Nieuws » Nationaal » Belgian Tornados in serie des doods in reeksen 4×400 meter
Schitteren de Belgian Tornados in Londen opnieuw? - Foto: Jasper Jacobs

Belgian Tornados in serie des doods in reeksen 4×400 meter

De Belgian Tornados zullen meteen op hun best moeten zijn om zich zaterdag voor de finale van de 4×400 meter te plaatsen. Ze zijn in de tweede serie ingedeeld, en die is veel sterker bezet dan de eerste reeks.

De Tornados vertrekken morgen om 13u01 vanuit baan drie. In hun reeks zitten ook favorieten Botswana, Verenigde Staten, Trinidad en thuisland Groot-Brittannië. Alleen de eerste drie gaan rechtstreeks door, daarnaast mogen nog twee verliezende tijden mee naar de finale.

Ook de Fransen en de Brazilianen zijn te duchten tegenstanders in de tweede reeks, maar die moeten absoluut geklopt worden. Als de Belgen dan als vierde of vijfde eindigen is de kans groot dat ze er als beste verliezer bij zijn, omdat de eerste reeks minder bezet is en dus waarschijnlijk ook trager gelopen zal worden.

Of Kevin Borlée gezond genoeg is om zaterdag al aan te treden blijft ondertussen nog even een vraagteken. Julien Watrin is als eerste reserve boven Jonathan Sacoor verkozen.

Geef een reactie