Met 4.014 punten begint Nafi Thiam aan de beslissende dag twee van de zevenkamp op de tweede plaats in de tussenstand. De wereldtitel ligt nog steeds binnen haar bereik, al zal ze geen steken mogen laten vallen. Hanne Maudens volgt op een voorlopige 27ste stek, kan de rookie van de Belgische delegatie nog een paar plekjes opschuiven? Volg het via de live-updates hieronder.

22u02: België heeft een eerste wereldkampioen in de atletiek. Nafi Thiam won op autoritaire wijze de zevenkamp. Nooit eerder won een Belgische man of vrouw de wereldtitel. Hier meer.

21u45: Hanne Maudens kan na een lastige tweede dag met een positieve noot afsluiten. Ze finisht in de eerste reeks als derde in 2’12″87, vlak bij haar persoonlijk record. Ze sluit af met 5.749 punten.

14u45: De olympische kampioene gaat met 172 punten voorsprong naar de afsluitende 800m, haar minst geliefde onderdeel. Maar met zo’n bonus, ziet dat er goed uit of ziet dat er goed? Knap trouwens van de Nederlandse Anouk Vetter die het speerwerpen wint en oprukt naar de derde plaats! Thiam heeft 144 punten achterstand op schema BR, maar 41 punten voor op schema Rio! Knap werk. Maudens schuift weer een plaatsje op en is nu 25e.

14u35: Thiam toont zich een echte kampioene, want in haar laatste poging met de speer doet ze er nog vier meter bij. Ze sluit af met 53m93, de tweede worp van alle deelneemsters en eveneens de tweede worp uit haar carrière. Alles begint er hier wel héél erg goed uit te zien.

13u40: Ook het speerwerpen wordt niet de discipline van Hanne Maudens, die duidelijk niet in allerbeste doen is. Gelukkig gaf ze gisteren aan toch een beetje te kunnen genieten van het hele gebeuren. Ze gooit 35m41 en is op weg om rond de 5.700 punten uit te komen.

12u05: Thiam wint ook het verspringen. Alstublieft. Druk, wat is dat eigenlijk? Ze gaat terug naar de leiding van de zevenkamp en telt een mooie bonus van 96 punten op Schäfer. Op haar persoonlijk record staat Thiam nu slechts 39 punten achter. Maudens schuift één plaatsje op en staat nu op 26.

11u55: Yes! Nafi Thiam springt met tegenwind naar 6m57, de beste sprong van alle zevenkampsters en één centimeter verder dan in Götzis. Ze doet een gouden zaak.

11u50: Maudens sprint in haar beste sprong naar 6m15. Goed voor een meerkampster, maar als specialiste had ze ongetwijfeld op meer gehoopt. Ze sprong eerder al 6m48. Hoe dan ook zal ze met deze sprong wat opschuiven.

11u05: De zevenkampsters zijn aan hun tweede dag begonnen. Nafi Thiam zit op schema voor een medaille, maar welke kleur krijgt die medaille? Voor het goud zal het er vandaag nog drie keer boenk op moeten zijn. Haar Duitse concurrente Schäfer is in principe een even goede verspringster als zij, maar hopelijk kan Thiam toch enkele puntjes terugnemen. Hanne Maudens krijgt in een proef die haar goed ligt de kans op te schuiven richting top 20.