Na Manuela Soccol maakt nu ook Astrid Verhoeven de overstap naar coach Tim Moriau van het Olympic Running Team. Verhoeven komt over van Veerle Dejaeghere. Ze wil in de eerste plaats op zoek naar een work-life balance, iets wat de voorbije jaren lastig bleek. Ook Riken Ost trekt naar Tim Moriau.

Verhoeven liet in het verleden vooral haar talent blijken in het veld. Ze liep voorin mee in de CrossCup en selecteerde zich twee maal voor het EK bij de juniores. “In april besloot ik om sportief even een pauze te nemen. Fysiek was alles in orde, maar mentaal wilde het niet mee”, aldus Verhoeven over de afgelopen moeilijke sportieve periode.  “Ik probeerde opnieuw en opnieuw, maar niks werkte. Ik heb me daarbuiten gefocust op mijn zelfstandige zaak, samen met mijn vriendin, Project.Mensch. Hier hebben we ons hard voor gesmeten en ondertussen is dit uitgegroeid tot een voltijdse job.”

Na de loopstop begint de goesting om weer vaker de loopschoenen aan te trekken terug te komen. “Na vier maanden is het opnieuw beginnen kriebelen, en heb ik de vibes om stilaan te trainen teruggevonden.” Dat doet Verhoeven dus onder een nieuwe trainer. Na Manuela Soccol krijgt Lisa Rooms al meteen een tweede trainingsmaatje van hoog niveau. “Ik heb besloten om over te stappen naar Tim Moriau. De reden hierachter: ik sta, als atleet en als mens, enorm hard achter zijn visie en werking. De manier waarop hij zijn atleten begeleidt, is compleet en geeft je als atleet enorm veel vertrouwen. Daarnaast spreekt de groep me enorm aan. Ik begin eraan zonder druk en wil beginnen bij het begin.”

Verhoeven wil zonder wrange gevoelens haar entourage verlaten en staat er op om iedereen te bedanken. “Voor de steun de laatste jaren bij AC Lebbeke. De trainers, trainingspartners, vrijwilligers en het bestuur.”

Riken Ost ruilt Dirk De Maesschalk voor Moriau.