Jonathan Sacoor zorgde op het EK voor junioren in Grosseto voor het tweede Belgische eremetaal. Sacoor snelde naar het brons in een enorm hoogstaande 400m. De eerstejaarsjunior trok als ranglijstaanvoerder naar Grosseto en kan naar België terugkeren met een bronzen plak rond zijn nek. Wij haalden verhaal bij het rastalent op de baanronde.

“Tijdens de halve finales van gisteren kon in nog aan 97% lopen bij wijze van spreken. Vandaag was het vanaf het startschot aan 110%. Dit was een ongelooflijk sterke finale vol ongelooflijk sterke atleten. Ik ben vereerd en enorm blij om hierin te kunnen starten en het brons te behalen. Ik hoopte als ranglijstaanvoerder natuurlijk om hier te winnen, maar ik kan onmogelijk ontevreden zijn wanneer ik de tijden van de nummers één en twee zie. Er komen nog kansen, aangezien dit mijn eerste jaar in deze categorie is. Er staat een WK voor junioren op de planning volgend jaar. Dat lijkt nu nog behoorlijk lang te zijn, maar ik ga daar ongetwijfeld naar toewerken”, vertelde een uitgelaten Sacoor.

“Ik hoop natuurlijk ook om nog naar het WK in Londen te gaan met de Belgian Tornados, maar die beslissing ligt niet bij mij. Ik heb nu de vijfde tijd en er mogen twee reserves mee, dus ergens zou dat wel logisch zijn. Ik hoop het alvast, aangezien een WK bij de grote mannen op mijn leeftijd toch wel heel speciaal is. Ik heb hier niet veel over te zeggen. Jacques Borlée zal daar na vanavond (op de Nacht van de Atletiek volgt een ultieme test voor de 4x400m; red.) over beslissen. Eerst is het echter tijd voor een feestje met Dries en de rest van de mannen hier! De pasta kwam de afgelopen dagen mijn oren uit. Het is dan ook tijd voor een welverdiende pizza”, besloot de goedlachse Sacoor.

Sacoor net na de finish – Foto: Viktor Benschop