Het kan verkeren in Toscane: Jonathan Sacoor heeft voor een bronzen medaille gezorgd op het EK voor junioren. Daarmee hebben we meteen twee medailles te pakken op dit EK én dat op nog geen uur tijd. Sacoor liep een sterke koers en benaderde zijn PR met twee honderdsten door naar 46″23 te snellen. De finale op de baanronde in Grosseto was historisch snel: de Italiaan Aceti dook voor eigen publiek onder de 46 seconden met 45″93. Het zilver was weggelegd voor de Pool Zimny met 46″04.

Onze landgenoot kwam als ranglijstaanvoerder naar dit EK. Daardoor kreeg Sacoor als eerstejaarsjunior extra druk op zijn schouders. Daar ging de atleet echter enorm goed mee om. Na de reeksen en halve finales gaf hij telkens een zeer ontspannen en zelfzekere indruk. In een finale van een ongezien hoog niveau liep de Belg enorm sterk. Er sneuvelden maar liefst twee nationale records en vijf PR’s tijdens de finale. De Est Nõu en Ier O’Donnel zorgden voor de nationale records op de respectievelijk vierde en zesde plaats.

 

Sacoor ging erg diep om het brons te behalen – Foto: Viktor Benschop

Sacoor heeft ook nog mooie vooruitzichten. Hij is namelijk één van de kandidaten om naar het WK in Londen te gaan als reserve voor de Belgian Tornados. Over zijn plaats wordt vanavond beslist op de Nacht van de Atletiek in Heusden.