Home » Nieuws » Internationaal » EK junioren: Crestan mist finale 800m op een haar na
Eliott Crestan kwam nipt tekort - Foto: Viktor Benschop

EK junioren: Crestan mist finale 800m op een haar na

Eliott Crestan is er niet in geslaagd om zich te verzekeren van de finale op de 800m. Tijdens de eerste van drie halve finales kwam de atleet erg dicht bij een finaleplaats, maar daarvoor liep Crestan niet de meest intelligente koers. Hij ging rustig van start en wou halfweg te veel meters goedmaken vanuit baan twee. Dat betaalde hij cash op het einde.

Met 1’49″58 strandde hij op 17 honderdsten van een rechtstreekse kwalificatie. In de volgende halve finales liep men echter met richttijden, waardoor er sneller werd gelopen. Uiteindelijk zou een stevige 1’48″68 nodig zijn om via de verliezende tijden door te stoten. Na de finish was Crestan duidelijk ontevreden door het gedrag van de Brit Greenwood. Een klacht werd ingediend tegen de Brit, aangezien die zijn ellebogen nogal stevig durfde gebruiken.

Geef een reactie