Hanne Maudens heeft haar opgave tijdens de zevenkamp kunnen doorspoelen met een uitstekende prestatie tijdens de kwalificaties van het verspringen op het EK voor beloften in Bydgoszcz. Maudens had slechts één sprong nodig om zich te kwalificeren. Met 6m44 zette ze niet alleen een seizoensbeste neer. Ze behoort zo ook tot de medaillekandidaten met de vierde sprong van alle deelneemsters tijdens de kwalificaties. Bezorgt Maudens ons land morgen een onverhoopte medaille in het verspringen?

“Gisteren had ik koorts. Gelukkig was die deze ochtend weg. Ik voelde wel in mijn benen dat ik nog wat slap was. Het was verre van optimaal, maar mijn opwarming verliep gezien de omstandigheden goed. Ik heb alle negatieve energie van de afgelopen dagen in positieve proberen omzetten en daar ben ik onverwacht in geslaagd. Ik was erg verschoten dat ik meteen naar 6m44 kon springen en kijk enorm uit naar morgen”, vertelde Maudens achteraf.