Dieter Kersten is als veertiende gefinisht op de 10.000m op het EK voor beloften. Kersten kon in het eerste wedstrijddeel nog aanklampen, maar moest na de eerste serieuze golf aan versnellingen de rol lossen. Het werd een eenzaam laatste wedstrijddeel voor onze landgenoot. Hij kwam na 30’36″63 over de finish. De winst was voor de Spanjaard Carlos Mayo die de Duitser Amanal Petros te snel af was in 29’28″06.

“Deze prestatie ligt in de lijn van wat ik de afgelopen weken liet zien. Ik ben fysiek niet goed genoeg. Op het einde ben ik dan ook niet meer tot het gaatje gegaan. Ik zou er mezelf alleen maar slechter door maken. Er moet iets fout gelopen zijn in de voorbereiding, waardoor ik er niet in slaag om een goed gevoel te pakken te krijgen. Het kan zijn dat ik te veel heb willen doen met het oog op deze zomer, maar dat zullen we later bekijken. Ik ga mijn bloed nog eens laten trekken om te zien of er iets scheelt met mijn bloedwaarden, maar ik ga de komende weken ook gewoon even het lopen aan de kant schuiven. Er staat een fietsreis op de planning met vrienden en dat zal veel deugd doen”, aldus een realistische Kersten.

“Ik wil eerst gezond worden, want dat blijft het belangrijkste. De 5.000m laat ik aan me passeren. Nu ligt alle druk wel op de schouders van Simon Debognies (lacht), maar die gaat dat goed doen. Ik ga de komende dagen proberen excelleren in het supporteren voor de andere Belgen”, relativeert een nuchtere Kersten.