Met de FC-meeting “Putbos Memorial Léon Buyle” ligt het atletiekzwaartepunt komende zaterdag opnieuw in Oordegem. Met meer dan 1.500 ingeschrevenen zijn de kwantitatieve doelstellingen ruimschoots overschreden, maar ook kwalitatief kan deze 26ste editie mooie adelbrieven voorleggen.

Hanne Maudens – Foto: Jeroen De Meyer

Het gros van de betere Belgische atleten tekent ook dit jaar opnieuw present. Zo zien we in de horizontale springnummers deelnemers zoals Mathias Broothaerts en Cedric Nolf, maar kijken de plaatselijke organisatoren toch vooral uit naar de prestatie van Hanne Maudens die net terug in het land is na een prachtige prestatie tijdens de meerkamp in Götzis.

In de verticale springnummers rekent Vlierzele Sportief op een overwinning van clubatlete Serena Capponcelli, die de strijd zal aangaan met o.a. Hanne Van HesscheDe beste Belgische vrouwelijke polsstokspringers zijn ook van de partij terwijl het bij de mannen een buitenlands onderonsje dreigt te worden. Ook het deelnemersveld bij het discuswerpen mag, ondanks de Urban Memorial van Damme die op hetzelfde tijdstip plaats vindt, gezien worden.

Olivia Borlée – Foto: Peter Wagemans

Maar de piste in Oordegem is vooral gekend voor zijn snelle sprintcapaciteit. Onze beste Belgen dienen het hier op te nemen tegen een selectie van voornamelijk Nederlandse en Franse topsprinters. En bij de vrouwen zal Olivia Borlée het niet gemakkelijk krijgen tegen het Duitse jeugdige talent Gina Lückenkemper, de Nederlanders Jamile Samuel en Marije Van Hunenstijn en de Franse sprintster Ayodele Ikusan. Met onder meer Eline Berings zijn ook de korte hordenummers degelijk bezet zonder de verschillende sub 50 seconden-lopers op de lange horden niet te vergeten.

De 400 meter vrouwen wordt voor de Belgische toeschouwers met deelnemers zoals Laetitia Libert, Justien Grillet, Margo Van Puyvelde en Elise Lasser die het onder meer opnemen tegen de Nederlandse Laura de Witte, de Canadese Kelsey Balkwill en de Ierse Sinead Denny een nummer om je vingers van af te likken. Bij de mannen zullen Dylan en Jonathan Borlée hun beste beentje dienen voor te zetten om deze wedstrijd te kunnen winnen tegen een mooi veld van buitenlandse deelnemers.

De grootste aantallen atleten vinden we zoals de vorige jaren opnieuw terug bij de 800 en 1500 meter. Verschillende atleten gaan tijdens de “Putbos Memorial Léon Buyle” nogmaals proberen om één van de minima voor de komende internationale kampioenschappen te lopen. Met de hulp van bekwame hazen moet dit zeker lukken. Zo zien we op de inschrijvingslijsten volgende Belgische atleten: Elise Vanderelst, Vanessa Scaunet, de in Zweden verblijvende Gaël De Coninck, Aaron Botterman, Aurèle Vandeputte, Brecht Bertels, Stijn Baeten, Ali Hamdi, Tim Van De Velde,  Zenobie Vangansbeke, Jean-Pierre Weerts, Dieter Kersten en vele anderen. Zij zullen het opnemen tegen een gedegen veld van buitenlandse atleten die er moeten in slagen onze Belgen naar nieuwe hoogtes te brengen.

Meer info over de de “Putbos Memorial Léon Buyle” kan je vinden op de website www.memorialbuyle.be

Persbericht