Nafi Thiam heeft de zevenkamp in Götzis gewonnen met een indrukwekkend puntentotaal. Thiam liep in de aflsuitende 800m naar 2’15″24. Hierdoor behaalt de olympische kampioene met 7.013 punten voor het eerst een puntentotaal boven de magische 7.000 punten. Hiermee wordt ze de derde atlete op de zevenkamp aller tijden!

De dag begon al uitstekend voor Thiam in het verspringen. Ondanks de (bijna) zeldzame keer dat Thiam ons niet weet te verbazen door weer een nieuw PR op de tabellen te zetten, leverde ze wederom een geweldige sprong af. Na een ongeldige eerste poging speelde ze op zeker en liet ze heel wat centimeters liggen op de afstootbalk. Toch landde de olympisch kampioene zowaar 6m56 ver! Slechts twee luttele centimeter minder ver dan haar PR. Een mooie opener van de tweede dag maar niet genoeg om opnieuw naar de leiding te springen, want maar liefst zes (!) vrouwen lieten een sprong boven de 6m50 optekenen. Dat het hard ging gaan om de knikkers was toen al duidelijk.

Thiam ging tot het uiterste op de afsluitende 800m Foto: Jeroen De Meyer

In het voorlaatste onderdeel, het speerwerpen, verbaasde de kersverse derde aller tijden op de zevenkamp andermaal door na twee mindere pogingen uit te pakken met een fenomenale 59m32! Met die afstand zette ze de tegenstand, die het eveneens voortreffelijk deed in het speerwerpen, op ruime afstand en wierp ze maar liefst meer dan zes (!) meter verder dan haar vorige PR. De overwinning was op dat moment eigenlijk al een zekerheid. De vraag die op ieders lippen brandde was of de olympisch kampioene ook de barrière van de 7.000 punten kon slopen?

Op de afsluitende 800m, de minste discipline van onze Belgische trots, toonde ze dat ze die 7.000 punten wel degelijk in haar mars had. Het speerwerpen moet haar vleugels gegeven hebben want ook hier stoomde ze af op een nieuw PR. Ze deed de klok stoppen na 2’15″24 waardoor de eindbalans kon worden opgemaakt met maar liefst 7.013 punten als verdict. Een verbetering van haar beste score die ze op de Spelen in Rio totaliseerde met maar liefst 203 punten! De Duitse Carolin Schäfer en de Letse Laura Ikauniece-Admidina vervolledigden het podium op ruime afstand met respectievelijk 6.836 en 6.815 punten.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.