Na een succesvolle eerste dag is het vandaag tijd voor dag twee van de Hypomeeting in het gezellige Götzis. Zetten Nafi Thiam, Noor Vidts, Hanne Maudens en Niels Pittomvils hun recordkoers voort? Ontdek het via de prognose hieronder.

Update 17u45: Wilt u de volledige tweede dag van Nafi Thiam nog eens herbeleven? Klik dan hier. Wil u de prestatie van Noor Vidts, Hanne Maudens en Niels Pittomvils nog eens wil lezen? Klik dan hier.

Update 13u15: Het waren de mannen die deze keer de meerkamp mochten aftrappen. Niels Pittomvils mocht zich opmaken voor het zesde onderdeel van de tienkamp, de 110m horden. Onze landgenoot klokte af na 14″73 en leverde daarmee een degelijk resultaat af. Veel rust werd hem niet gegund, want niet veel later werd hij verwacht in de discuskooi. Na een moeizaam begin met twee worpen van respectievelijk 40m65 en 40m54, kon Pittomvils toch nog 42m37 uit zijn mouw schudden en wist hij de schade te beperken. Pittomvils bevindt zich na zeven onderdelen momenteel op de 17e plaats in de tussenstand en moet voorlopig slechts zestien punten toegeven op de WK-limiet. De Canadese Damien Warner staat nog steeds ruim aan de leiding. Straks volgt het polsstokspringen, een proef waar Pittomvils veel punten kan sprokkelen.

De zevenkampsters hebben momenteel enkel nog maar het verspringen afgewerkt. Zowel Noor Vidts, als Hanne Maudens en Nafi Thiam deden het wederom voortreffelijk. Deze keer geen persoonlijke records die voor de bijl gingen, al leverden ze elk een meer dan degelijk resultaat af. Vidts begon wat moeizaam met een sprong van 5m85, gevolgd door een ongeldige sprong, maar in haar laatste poging perste ze er nog een mooie 6m02 uit. Maudens legde een mooie reeks van sprongen af met 6m30 als beste resultaat. Thiam deed nog er nog een schepje bovenop. Na een ongeldige eerste poging speelde ze op zeker en liet ze heel wat centimeters liggen op de afstootbalk. Toch landde de olympisch kampioene zowaar 6m56 ver! Slechts twee luttele centimeters minder ver dan haar PR. Maar liefst zes (!) vrouwen lieten een sprong boven de 6m50 optekenen. Het gaat dan ook behoorlijk hard in de tussenstand. Nafi Thiam moet momenteel de eerste plaats delen met de Duitse Carolin Schäfer, maar Katarina Johnson-Thompson ligt nog steeds op de loer om die eerste stek af te snoepen. Hetzelfde kan gezegd worden van Laura Ikauniece-Admidina. Maudens en Vidts bevinden zich momenteel op plaats 15 en 16. Zij maken zich op voor het speerwerpen.

 

Volg de meerkamp hieronder met onze projectie van het eindtotaal:

Volg de live-results van de Hypomeeting in Götzis via deze link.

De livestream vindt u normaliter via deze link.