Het zijn 48 drukbezette uren geweest afgelopen weekend. Met het Vlaams Kampioenschap, internationale wedstrijden in Kingston, Tübingen en Karlsruhe (vrijdagavond), én de Stadsloop in Gent hadden de atleten een ruim aanbod aan keuze waar ze aan de start wouden verschijnen. Op zondag was er ook de Memorial Vertommen-Cuddy van AC Duffel, ideaal voor de middellange afstandslopers. Velen kozen er dan ook voor om op de piste in Duffel hun snelle benen te laten zien.

Wesley De Kerpel met in zijn zog Sebbe Francken – Foto: Peter Wagemans

De verschillende reeksen van de 800m, 1500m en 3000m worden voorzien van enkele hazen. Zo nam Ramdan Snoussi de mannen van de 1500m op sleeptouw. Wesley De Kerpel sprintte uiteindelijk naar de overwinning in 3’47”52. Sebbe Francken volgde in 3’47”95. Bij de vrouwen werd het voltallige podium ingepalmd door de jeugd. Junioren Femke Speelmans-Rooms en Fien Janssens eindigden respectievelijk als eerste en tweede in 4’34”20 en 4’35”26. Cadette Emma Vandeghinste nam het brons mee naar huis dankzij een knappe 4’35”51.

Op de 800m ging het verwachte Marokkaanse duo onze Belgen vooraf. Load Zahafi won in 1’48”48 gevolgd door Ayoub Labser in 1’51”81. Junior Thomas Engels wist als derde met 1’53”73 nog net zijn clubgenoot Philip Cortvriendt (1’53”77) voor te blijven. Bij de vrouwen kregen we wel een Belgische aan het feest. Juniore Justine Tinck, in afwezigheid van de geblesseerde Tim Van de Velde dé grote blikvanger in Duffel, won haar wedstrijd op overtuigende wijze. Met 2’10”43 zette ze bijgevolg een nieuw persoonlijk record neer.

De overwinning op de 3000m bij de mannen ging naar topfavoriet Jan Adriaensen. De atleet van AC Hamme won in 8’27”30 en had meer dan twaalf seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger.

De volledige uitslagen vindt u hier terug.

Nog enkele foto’s van fotograaf Peter Wagemans ter plaatse:

Fien Janssens in strijd met Femke Speelmans-Rooms – Foto: Peter Wagemans
Thomas Engels  – Foto: Peter Wagemans
Tempomaakster Sofie Lauwers met Justine Tinck in haar spoor – Foto: Peter Wagemans
Foto: Peter Wagemans