Lisa Rooms heeft zich in het Duitse Karlsruhe verzekerd van het EK voor beloften in het Poolse Bydgoszcz. De atlete van OEH liep tijdens de 5.000m naar 16’10″35, waarmee ze twee seconden onder de gevraagde 16’12″73 bleef. Rooms mag zich zo, na twee deelnames aan het EK veldlopen, opmaken voor haar derde grote internationale afspraak én de eerste op de piste.

De 20-jarige atlete, die al enkele jaren onder het waakzame oog van Tim Moriau traint, liet de afgelopen weken al merken dat ze vorm te pakken had door naar 4’24 en 9’19 te snellen op respectievelijk 1500m en 3.000m. Gisterenavond was de eerste poging om die EK-limiet te behalen, maar tijdens de wedstrijd werd het niet simpel, aangezien de voorziene haas er al snel de brui aan gaf. Gelukkig voor Rooms liep nog een bekende naam, Stephanie Barnes van CABW, mee in Karlsruhe. Zij deed een groot deel van het tempowerk en stuwde Rooms zo naar de vijfde plaats. Barnes zelf finishte uiteindelijk nog als derde.

In dezelfde 5.000m zorgde de 20-jarige Konstanze Klosterhalfen voor dé prestatie van de avond. Solo snelde de Duitse belofte naar een kanontijd van 14’51″38. Hiermee komt de tweevoudige Europese juniorenkampioene in het veldlopen op de eerste plaats van de Europese ranglijst op de 5.000m!