Volgend weekend is het opnieuw verzamelen geblazen in het pittoreske Götzis voor de prestigieuze Hypomeeting. Dit jaar geen Thomas Van der Plaetsen op de startlijst, wel vier andere jeugdige landgenoten. Bij de heren moet Niels Pittomvils de Belgische eer hoog houden, bij de vrouwen krijgt Nafi Thiam het gezelschap van debutantes Noor Vidts en Hanne Maudens.

Bij de heren zullen de meeste ogen gericht zijn op de winnaar van vorig jaar en die van 2013, Damien Warner. Na het afscheid van tienkampicoon Ashton Eaton lijkt de Canadees met olympisch zilver op zak dé onbetwistbare topfavoriet. Langs Belgische zijde staat er veel op het spel voor de 24-jarige Niels Pittomvils. Met 8.051 punten was de buit vorig jaar een tiende plaats en een persoonlijk record, dit jaar ligt de spreekwoordelijke lat op 8.100 punten, oftewel het WK-minimum.

Bij de vrouwen kan Nafi Thiam bij haar vierde optreden in Götzis voor een eerste keer de oppergaai bemachtigen, al zijn er natuurlijke voldoende kapers op de kust. Om er maar één bij naam te noemen: Ivona Dadic. De Oostenrijkse krijgt voor eigen publiek de uitgelezen mogelijkheid om de olympische kampioene het vuur aan de schenen te leggen. Op het EK indoor afgelopen winter gaf ze met een zilveren medaille alvast een aardig visitekaartje af. In het spoor van de gevestigde waarden krijgen ook Noor Vidts en Hanne Maudens de kans om hun talenten te tonen. Op 20-jarige leeftijd ongetwijfeld een droom die vroeger dan verwacht uitkomt.

Meer over de meerkamp in Götzis vindt u via deze link.

1 REACTIE

  1. Veel succes gewenst aan alle Belgische deelnemers aan de meerkamp in Götzis! We supporteren vanuit het thuisfront. Annick

Comments are closed.