Home » Nieuws » Nationaal » Bouchikhi en Abdi beuken 10.000m lang tegen de wind in Stanford [+uitslagen]
Soufiane Bouchikhi - Foto: Tomas Sisk

Bouchikhi en Abdi beuken 10.000m lang tegen de wind in Stanford [+uitslagen]

We zouden het bijna vergeten, maar naast de Breaking2 was er deze morgen ook de Payton Jordan Invitational in Stanford. Belgen Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi kwamen er aan de start voor de 10.000m. In slechte weersomstandigheden, namelijk een strakke wind en slechts 12 graden, wist Bouchikhi zijn persoonlijk record te lopen.

Het is bijna een traditie dat een Belg zich in Stanford weet te plaatsen voor een EK, WK of de Olympische Spelen. Dat is dit jaar jammer genoeg niet het geval en daar zitten vooral de mindere omstandigheden voor iets tussen. Op drie kilometer zaten Abdi en Bouchikhi al niet meer op schema voor de WK-limiet van 27’45″00.

Bashir Abdi – Foto: Filip Bossuyt

Dankzij een sterke tweede helft kon Soufiane Bouchikhi wel nog een persoonlijk record neerzetten. Hij finishte als elfde in een tijd van 28’07″15, bijna vier seconden beter dan zijn vorige persoonlijke beste. Bashir Abdi volgde niet veel later als dertiende in 28’15″58.

Via sociale media liet Soufiane Bouchikhi alvast weten tevreden te zijn met zijn geleverde prestatie. “Normaal zou ik ontgoocheld moeten zijn met een chrono boven de 28 minuten, maar rekening houdend met de weersomstandigheden weet ik dat ik veel meer waard ben dan die 28’07”. Ik liep in het begin in het midden van het pak, maar wanneer ze vooraan gingen versnellen kwamen er plots veel gaten. Ik belandde in een tweede groepje en durfde het risico niet nemen om op kop te gaan sleuren. Jammer, want ik had nog energie over aan de finish”, besluit de atleet van Luk Verlaenen.

Ook Bashir Abdi was achteraf wel tevreden met zijn eerste wedstrijd. Een periode van veel blessureleed lijkt nu achter de rug te zijn. Tot eind mei vertoeft de atleet van Peter Robbens in Flagstaff. In Ostrava eind juni waagt hij zich aan een nieuwe poging om de WK-limiet op de 10.000m te lopen.

De resultaten van de 10.000m vindt u via deze link terug.

Geef een reactie