Robin Vanderbemden ging niet mee richting Bahama’s voor de World Relays. Een bewuste keuze. Niet dat hij de Belgian Tornados vaarwel zegt, maar hij wil zich in 2017 op de 200 meter richten.

Dat hij of het EK in Belgrado zou lopen voor de Belgische 4x400m, of de World Relays, maakte Robin Vanderbemden duidelijk aan bondscoach Jacques Borlée. Het werd het eerste. Vanderbemden wil zich, in samenspraak met zijn coach François Gourmet, nog meer dan vorig op de 200 meter gaan richten. “Dat heeft meerdere redenen. Ik denk ten eerste dat het gewoon mijn beste afstand is. Ten tweede wil ik mijn limieten verkennen. Ik heb vorig jaar niet alles laten zien en geloof dat ik nog marge heb op de 200m. Ten derde geloof ik dat snelheid in de 4x400m ongelofelijk van pas komt, omdat je dan lang in het zog van de toppers kunt volgen.”

De nog altijd maar 23-jarige sprinter kende al een goede voorbereiding. Eerst ging het richting Italië met enkele Franse toppers, daarna ging het naar Valence met collega-Tornado Antoine Gillet. “De focus lag op de snelheid, en alles is goed verlopen”, aldus Vanderbemden.

Het hoofddoel is om deze zomer zijn persoonlijk record van 20″83 onder de 20″60 te brengen. “Dan zou mijn seizoen geslaagd zijn. De rest is bonus.” Het WK-minimum staat op 20″39. “Daarnaast is natuurlijk ook een goeie tijd in de 400m wel een doel, en in dat geval denk ik dat ik mijn plaats nog altijd heb in de 4x400m” zegt Vanderbemden zelfverzekerd over zijn kansen op een WK-selectie.

Het seizoen begint voor de atleet van Seraing op de interclub in hoogste divisie. “Ik weet nog niet precies met welke afstand. Het plan is om daarna aan de betere Belgische meetings mee te doen, afgewisseld met één of twee uitstapjes naar het buitenland.”