Home » Nieuws » Internationaal » Jaar schorsing voor Olympisch hordekampioene Brianna Rollins na drie gemiste controles
Brianna Rollins - Foto: Wikimedia Commons

Jaar schorsing voor Olympisch hordekampioene Brianna Rollins na drie gemiste controles

Regerend olympisch kampioene 100 meter horden Brianna Rollins is voor één jaar geschorst. De Amerikaanse miste binnen een periode van twaalf maanden drie dopingcontroles.

Het Amerikaanse antidopingagentschap noemt Brianna Rollins in een verklaring nog altijd “een briljante atlete die niet verdacht wordt van het gebruik van doping”. En toch. Regels zijn regels, en dus levert slordigheid de olympische kampioene een schorsing van een jaar op. Eén van drie gemiste controles liep Rollins op wanneer ze op bezoek moest bij president Obama en vergat haar whereabouts in te vullen.

De schorsing is met terugwerkende kracht in december ingegaan, en loopt tot en met 18 december van dit jaar. Rollins mist dus het WK in Londen in augustus. Op haar Instagram noemt ze dit “een van de moeilijkste periodes uit haar carrière”, maar ze geeft niet op en “zal hard blijven werken om volgend seizoen sterker terug te komen”.

POTUS: You did that Me: I’m just tryna be like you Mr.President POTUS: Just call me Obama Me: 😃 😂😂 CAPTION THIS!

Een bericht gedeeld door Brianna Rollins (@brirollin) op

Geef een reactie