Home » Nieuws » Nationaal » Philip Milanov opent op 1 mei in Herentals: “Voorbereiding is héél goed verlopen”
Philip Milanov - Foto: Jeroen De Meyer

Philip Milanov opent op 1 mei in Herentals: “Voorbereiding is héél goed verlopen”

Huidig vice-wereldwereldkampioen en vice-Europees kampioen Philip Milanov opent binnen anderhalve week zijn seizoen in Herentals. Daarna volgt de Diamond League op 13 mei in Shanghai. Na dat tweeluik hoopt Milanov de WK-limiet van 65m00 al op zak te hebben.

De timide Bruggeling van twee jaar terug is ondertussen een wereldtopper met geloof in eigen kunnen geworden. Philip Milanov heeft dan ook vertrouwen in het nakende zomerseizoen. “De voorbereiding is héél goed geweest, met weinig blessures of pijntjes. Ook de stages in Lanzarote, Tenerife en Monte Gordo waren goed. Door de ophoping van trainingen varieerden de afstanden die ik haalde wat, maar ik heb er vertrouwen in.”

Milanov is naar eigen nog sterker geworden. “Op vlak van kracht ben ik vooruit gaan. Niet veel, maar voldoende. Ik heb met de kogel een paar keer 19 meter geworpen (zijn PB is 17m91, nvdr.), wat een teken is dat ik mijn kracht kan overzetten. Met mijn discustechniek ben ik nog wat aan het experimenteren. Meestal werp ik wat te hoog, dus dat is waar ik nu vooral op let. Ik moet nog ‘finetunen’. Verder ligt mijn focus zoals altijd, in eender welke oefening, op explosiviteit.”

Dat het WK in Londen voor de vice-wereldkampioen het hoofddoel is komende zomer, spreekt voor zich. Maar hij heeft ook andere doelen. “In de Diamond League wil ik graag een doorbraak maken. En ik wil beter doen met de kogel. Laat de wedstrijden nu maar komen!” En inderdaad, de competities komen er snel aan. Milanov kijkt al uit naar zijn terugkeer naar Herentals op 1 mei. “Ik heb er goeie herinneringen aan. Voor het eerst stonden zoveel mensen van zo dichtbij te kijken. Voor eigen publiek beginnen vind ik sowieso speciaal.”

Na Herentals volgt op 13 mei de Diamond League in Shanghai. “Wie weet heb ik dan de WK-limiet al op zak”, klinkt Milanov hoopvol.

Geef een reactie