Home » Nieuws » Nationaal » Michael Rossaert over zijn selectie voor Belgian Tornados: “Dit komt vroeger dan verwacht”
Michael Rossaert - Foto: Tomas Sisk

Michael Rossaert over zijn selectie voor Belgian Tornados: “Dit komt vroeger dan verwacht”

Met vijf atleten trekt coach Jacques Borlée naar het officieuze WK aflossingen op 22 en 23 april in de Bahama’s. Julien Watrin, Dylan, Kevin en Jonathan Borlée zijn de verwachte namen, Michael Rossaert mag als reserve het team vergezellen. “Normaal gezien zal ik niet in actie komen, maar als de ploeg mij nodig heeft, moet en zal ik er staan.”

Michael Rossaert liet in de jeugdcategorieën al heel wat mooie dingen zien en ook afgelopen indoorseizoen deed hij met een Vlaamse titel van zich spreken. Met een chrono van 48″03 bleef hij echter een beetje op zijn honger zitten. “Door ziekte kon ik helaas niet tonen wat ik waard was”, blikt de 21-jarige atleet van AC Waasland terug. Toch heeft het hem waarschijnlijk deze WK-selectie opgeleverd, waar hij de voorkeur kreeg op onder meer Antoine Gillet. “Ik denk dat Jacques Borlée hiermee nogmaals wil onderstrepen dat hij de komende jaren de kaart van de jeugd trekt. Deze selectie komt vroeger dan verwacht maar zorgt uiteraard voor een extra motivatieboost. Normaal zal ik als reserve niet in actie komen, maar als de ploeg mij nodig heeft, moet en zal ik klaar staan. In 2014 heb ik al wat ervaring opgedaan op het WK voor junioren, maar dit niveau is natuurlijk nog twee trapjes hoger.” Rossaert stoomt zich momenteel in Portugal klaar voor het outdoorseizoen, op 15 april zakt hij af naar de Bahama’s. “Het wordt niet alleen een heel leerrijke ervaring, het zorgt ook voor een aangenaam tussendoortje in wat normaal een onafgebroken trainingsperiode zou worden. Desalniettemin blijft het EK voor beloften het hoofddoel, daarvoor wil ik mij individueel kwalificeren. Of er daarna met de 4x400m-ploeg nog een WK in Londen op het programma staat? Het zou geweldig zijn als ik er dan opnieuw bij ben, maar ik blijf bescheiden.”

Geef een reactie