Op plaats dertien begint Niels Pittomvils aan de tweede dag van zijn zevenkamp op het EK indoor in Belgrado. Met hordelopen en vooral polsstokspringen volgen nog twee van zijn betere disciplines. Kan hij nog opschuiven richting top tien? Hieronder kan u alles op de voet volgen met onze live-updates.

Niels Pittomvils hoopt in Belgrado de grens van de 6.000 punten te overschrijden. Na dag één zit hij nog altijd op schema. Wat komt er op dag twee nog uit?

19u25: Mihail Dudaš wordt uiteindelijk gediskwalificeerd op de 1000m. De Serviër kwam in de laatste rechte lijn ten val en overschreed daarbij de binnenbaan. Hierdoor verliest hij zijn punten van die discipline en schuift Niels Pittomvils nog een plaatsje op. Een zevende plaats is het definitieve resultaat. De Fransman Kevin Mayer sluit af met 6479 punten, een Europees record.

19u20: Niels Pittomvils verliest nog één plaatsje en eindigt zijn meerkamp op de 8ste plaats. Pittomvils kende twee goede dagen en was steeds op schema voor een persoonlijk record. Op het afsluitende 1000m moest hij iets meer dan een seconde toegeven op zijn beste resultaat waardoor hij met 5961 uiteindelijk vijf punten tekort komt. De atleet van VAC mag toch tevreden terugblikken op zijn EK indoor.

19u35: 5m50 is nog iets te hoog gegrepen. Toch kan hij tevreden terugkijken naar dit nummer. Hij wordt tweede in het polsstokspringen en schuift hiermee zes plaatsen op. Hopelijk heeft hij nog voldoende krachten over om zijn zevende plaats de verdedigen op de 1000m. Om 19u zal het afsluitende nummer van start gaan. De Belgian Tornados lopen daarom zeven minuten later dan gepland (19u30).

18u16: Kevin Mayer legt voorlopig een foutloos parcours af. Hij gaat ook bij zijn eerste beurt over 5m40. Een persoonlijk record. Ook Pittomvils gaat mee in zijn spoor, al heeft hij daar twee pogingen voor nodig. Hij evenaart hiermee wel zijn persoonlijk record. Een sterke prestatie! Nog belangrijker: Hierdoor schuift Pittomvils nog wat plaatjes op en staat hij momenteel zevende!

18u08: Ook de eerste poging op 5m30 gaat niet goed. Kevin Mayer lukt het wel van de eerste keer. Hij wint zonder ongelukken de Europese titel. Bij de tweede poging van Pittomvils blijft de lat wel liggen! Hij komt nu wel erg dicht in de buurt van zijn persoonlijk record (5m40).

18u00: Oef! De derde beurt is wel een goede. Zo zijn Pittomvils en Mayer nog de enigen in competitie. Onze Belg schuift al zeker op naar plaats 11. Ondertussen loopt het polsstokspringen wel uit. Daardoor zal de afsluitende 1000m iets later van start gaan. Normaal stond die gepland om 18u23.

17u54: Ook de tweede poging loopt niet goed af voor Pittomvils.

17u46: Een eerste misser van de meerkamper van VAC krijgen we op 5m20. De Fransman Kevin Mayer gaat dan weer vlot over zijn openingshoogte.

17u16: Dat gaat vlot! Niels Pittomvils gaat als eerste over 5m10. Veel atleten falen op die hoogte, want wanneer de lat op 5m20 wordt gelegd zijn er nog vijf meerkampers in de wedstrijd.

16u59: Fransman Kevin Mayer, de leider in de tussenstand, begint pas op 5m20. Pittomvils laat de 5m00 voor wat het is en gaat meteen voor 5m10 gaan.

16u22: Niels Pittomvils gaat bij zijn eerste poging over 4m90. Voorlopig doen zijn concurrenten voor een plaats in de top 10 het ook goed. Alleen de Italiaan Simone Cairoli ligt er uit, al verbeterde hij met 4m60 wel zijn persoonlijk record.

14u40: Zo meteen gaat het polsstokspringen van start. De voorlaatste discipline van de zevenkamp. Niels Pittomvils heeft met 5m40 het beste persoonlijke indoorrecord staan van alle deelnemers, dat hij exact een maand geleden sprong. Hopelijk kan de Belgische meerkamper dan ook wat plaatsjes opschuiven in de tussenstand. Beginnen doet hij op 4m90.

13u40: In het eerste nummer op dag twee, de 60 meter horden, ontgoochelt Niels Pittomvils. Zijn start was niet goed en hij kon nooit terug aansluiting vinden bij de concurrentie. Hij eindigt in 8″31 en laat zo meer dan 50 punten liggen. Zijn chrono is goed voor een dertiende plaats op de horden, terwijl dit normaal één van zijn specialiteiten is. Pittomvils behoudt gelukkig nog enkele punten voorsprong op het schema voor zijn persoonlijk record. In de tussenstand blijft hij op de dertiende stek.

 

Hieronder volg je de projectie: