Renaud Lavillenie zal zichzelf niet opvolgen als Europees indoorkampioen polsstokspringen. De Fransman geraakt maar niet verlost van blessures en zet nu een punt achter het winterseizoen. Renaud Lavillenie werd vier keer opeenvolgend Europees kampioen, maar aan die reeks komt nu dus een einde.

Het seizoen begon voor de 30-jarige Lavillenie al met slecht nieuws. Hij liep een blessure aan de dij op en kon pas eind januari de competitie hervatten. Begin februari liet hij met 5m71 zijn beste sprong van het seizoen optekenen. Tijdens die wedstrijd kreeg hij wel last aan de hamstring. Ernstig genoeg om een punt achter het seizoen te zetten. Zo zal de wereldrecordhouder niet deelnemen aan het EK in Belgrado begin maart en komt er een einde aan zijn reeks van vier Europese indoortitels op een rij. De zomer komt voorlopig niet in gedrang.