Home » Nieuws » Nationaal » Wie gaat met de Belgische indoortitels aan de haal? [voorbeschouwing]
Nafi Thiam - Foto: Tomas Sisk

Wie gaat met de Belgische indoortitels aan de haal? [voorbeschouwing]

Een week na de IFAM Indoor zal de Topsporthal waarschijnlijk weer goed gevuld zijn. Zaterdag strijden de beste Belgische atleten er voor de nationale titels. Het BK indoor is één van de laatste kansen om zich te plaatsen voor het EK indoor. Na volgende week zondag kan men zich niet meer kwalificeren voor Belgrado.

Het BK indoor betekent dit jaar ook een blij weerzien met Philip Milanov en Nafi Thiam. Bruggeling Milanov zal er de kogel voor zijn rekening nemen na een stage van drie weken in Tenerife. Hij kwam deze winter nog niet in actie, het BK wordt dan ook zijn enige indoorwedstrijd. Olympisch kampioene op de meerkamp, Nafi Thiam, gaat voor de dubbel 60m horden en hoogspringen. Vooral bij het hoog wordt het uitkijken naar een EK-limiet. Haar indoorrecord staat op 1m94 en het minimum voor Belgrado bedraagt 1m91. Geen Anne Zagré op de horden, dus is de kans ook daar reëel dat Thiam in die discipline de titel mee naar huis neemt, al zal ze wel moeten opletten voor Sarah Missinne.

Vrouwen

Jolien Boumkwo – Foto: Peter Wagemans

Jolien Boumkwo liet deze winter met 16m31 al een nieuw persoonlijk record optekenen in het kogelstoten. Topfavoriet voor de titel is ze uiteraard, maar kan ze nog dichter komen bij het EK-minimum van 17m08? Aurélie De Ryck en Chloé Henry krijgen zaterdag de kans om hun mindere prestatie van vorige week weg te vegen. Andere kandidaten voor de titel zijn Fanny Smets en Elien De Vocht. Hanne Maudens liet dit jaar al mooie dingen zien in het hoogspringen en probeert het dit weekend in het verspringen.

Als we kijken naar de loopnummers bij de vrouwen zien we dat het wel eens een zeer spannende 400m kan worden. Margo Van Puyvelde zet voorlopig de toon met haar 54”28 maar Justien Grillet, Elise Lasser en Olivia Borlée volgen op minder dan een seconde op de startlijst. Axelle Dauwens is op zoek naar revanche na haar mindere wedstrijd op de IFAM en zal er eveneens alles aan doen om op dat podium te staan. Op de 60m heeft Cynthia Bolingo de meeste kansen om Belgisch kampioen te worden.

Mannen

Arnaud Art – Foto: Jeroen De Meyer

Polsstokspringer Arnaud Art was voorlopig vooral over de grens te bezichtigen. Voor het BK indoor komt hij toch nog eens graag naar Gent, hij is er dan ook topfavoriet. Voor het verspringen houden we nu al onze vingers gekruist voor een uitschieter. Cedric Nolf en Mathias Broothaerts konden voorlopig niet overtuigen, maar misschien lukt dat dit weekend wel. Corentin Campener ligt alvast op de loer voor de nationale titel.

Op de 60m horden bij de mannen wordt het wellicht een driestrijd tussen Damien Broothaerts, Dario De Borger en Denis Hanjoul, al heeft de 20-jarige Dylan Caty met zijn chrono van 7”81 ook een kans. Dries De Smet maakt dan weer even de overstap van het veld naar de indoorhal. Vorige week werd hij nog knap vijfde op de korte cross in Rotselaar, dit weekend strijdt hij voor de Belgische indoortitel op de 1500m. Geen Dylan Owusu op de 400m. Hij heeft een blessure aan de enkel en kreeg drie weken platte rust voorgeschreven. Michaël Rossaert is zo de absolute topfavoriet. Wie de titel grijpt op de 800m hangt vooral af van het LAT-duo Jan Van Den Broeck en Laurens Schockaert. Zij maken het meeste kans op BK-goud. Voor Van Den Broeck is het de laatste wedstrijd voor hij naar Belgrado vertrekt.

De volledige deelnemerslijsten kan u hier bekijken.

Geef een reactie