Het seizoen kon moeilijk beter beginnen voor Nafi Thiam. Op een indoormeeting in Parijs was ze met 2.861 punten de beste over een gemengde driekamp en stelde ze met 15m35 haar record in het kogelstoten flink bij.

Na haar olympische titel deze zomer zat Nafi Thiam niet stil. Na een ongetwijfeld druk programma vol met gala’s en andere evenementen, nam ze afgelopen weken de tijd om zich in alle rust voor te bereiden op het indoorseizoen. Gisteren liet ze de trainingsstage en examenperiode definitief achter zich met een eerste wedstrijd dit indoorseizoen. Op een gemengde driekamp in Parijs bleef ze ook de mannelijke meerkampers de baas om met 2.861 punten winnend af te sluiten.

Foto: Filip Bossuyt

Concurrentie kwam er langs vrouwelijke zijde van Nana Djimou en Nadine Broersen. De Franse meerkampers Kevin Mayer, Gaël Querin en Bastien Auzeil moesten de mannelijke eer hoog houden. Thiam begon aardig aan haar driekamp met 6m32 in het verspringen, 19 centimeter onder haar bestwaarde. In het kogelstoten maakte ze daarna indruk. Met een beste worp van 15m35 verpulverde ze haar indoorrecord (14m80) en verwees ze ook haar outdoorrecord (15m24) naar de geschiedenisboeken. Afsluiten deed de RFCL-atlete in schoonheid met 8″45 op de 60m horden, een fractie boven haar record (8″42).

Met een eindscore van 2.861 punten mocht Nafi Thiam aan het einde van de driekamp het hoogste schavotje beklimmen. Ze bleef de Française Nana Djimou (2.825) en de Nederlandse Nadine Broersen (2.761) voor. De heren hadden er een iets minder geslaagde driekamp op zitten. De Fransman Bastien Auzeil (2.461) was de beste van het drietal voor Gaël Quérin (2.413) en Kevin Mayer (1.652), die de wedstrijd niet beëindigde.

De volledige resultaten van de indoormeeting in Parijs vindt u hier.