Bashir Abdi zal morgen door een blessure niet aan de start verschijnen van de EK-selectiecross in Roeselare. Deze vooravond kwam Abdi in overleg met zijn coach en het medisch team tot dat besluit. “Het zou gaan om een ernstig kuitbeenletsel”, verklaart coach Peter Robbens.

De Gentenaar bereidde zich op zijn vertrouwde stageplaats in Ethiopië voor op de selectiecross in Roeselare, die morgen plaatsvindt. Na heel wat ellende leek het eindelijk nog eens op wieltjes te lopen bij Abdi, tot hij enkele dagen voor afreizen te kampen kreeg met pijn aan het kuitbeen. “Het leek in eerste instantie niet zo zorgwekkend, maar na aankomst in België was de eerste diagnose van het medisch team toch wel zeer verontrustend”, legt coach Peter Robbens uit. “Het zou gaan om een ernstig kuitbeenletsel. Verdere testen zullen begin komende week meer duidelijkheid moeten brengen. De pijn vandaag laat momenteel geen maximale belasting toe, zodat morgen in Roeselare deelnemen uitgesloten is.”

Na een sterke beurt op de openingsmanche van de CrossCup, gaf Abdi nog een uitstekende indruk drie weken geleden in Mol. Hoewel hij in de openingsfase daar iets te snel van stapel liep, legde hij toch beslag op een knappe tweede plaats achter Alex Kibet. Ook de stage in Ethiopië verliep lange tijd naar wens, maar deze blessure is ongetwijfeld opnieuw een flinke klap. “Het goede elan dat hij na de Olympische Spelen in Rio had opgepikt is weg”, zegt Robbens vrijuit. “De ambitie om terug een mooi winterseizoen te draaien lijkt nu ook aan diggelen te liggen. Eens te meer zal hij terugvechten om mooie prestaties te laten zien.”