Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Sofie Van Accom (ACHL), Belgisch kampioene 1500m 2016, is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Mijn laatste wedstrijd van het zomerseizoen was de Flanders Cup van Ninove. Hierna nam ik – zoals gewoonlijk –  drie weken volledige rust om fris aan mijn voorbereiding voor het winterseizoen te kunnen starten. De voorbereiding verliep goed en als afwisseling liep ik net zoals de voorbije jaren al enkele stratenlopen. Deze vielen allemaal heel goed mee en ik kijk al uit naar de eerste ‘echte’ wedstrijden.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Afgelopen zondag deed ik met succes mee aan de Ekiden in Brussel. Nu zondag staat de Relays op het programma: altijd leuk om zo het veldloopseizoen te kunnen starten. Nadien staan normaal gezien de andere wedstrijden van de CrossCup op het programma.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Het zomerseizoen blijft voor mij het belangrijkste. Het winterseizoen dient dus in de eerste plaats om een stevige basis op te bouwen voor het komende pisteseizoen en dan zien we wel wat dit als resultaat geeft in de crossen. Uiteraard ga ik m’n uiterste best doen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Dit vind ik moeilijk om in te schatten aangezien de andere atletes vaak op een andere of langere afstand in de zomer dan mij focussen. Daarnaast hebben ook enkele atletes (een deel van) het zomerseizoen gemist omwille van blessures. Ook zij zullen extra gemotiveerd zijn voor het winterseizoen. Ik denk dat ik na de Relays en zeker na de CrossCup-manche in Mol hierover al een beter idee kan vormen. Ik hoop in ieder geval dat het spannende wedstrijden zullen zijn. Dit is leuk voor de supporters, maar ook de atleten worden er sterker van.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Mijn twee favoriete wedstrijdlocaties zijn die van de Warandeloop in Tilburg en die van de CrossCup in Rotselaar, met andere woorden de snellere en beter beloopbare parcours.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Moeilijk te voorspellen. Hopelijk kunnen enkele atleten ons aangenaam verrassen!”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Momenteel nog geen ploeg ingeschreven maar meestal komt er op het laatste moment toch nog een ploeg uit te bus!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels