De kogel is door de kerk: Tarik Moukrime verkast naar RESC.  Moukrime beleefde een degelijk zomerseizoen, maar had duidelijk nood aan een nieuwe omgeving. Die hoopt hij te vinden in het Franse Reims onder de vleugels van zijn nieuwe coach Farouk Madaci.

De 24-jarige ex-atleet van RFCL en trainer Henri Salavarda zoekt dus andere oorden op. De afgelopen twee jaar waren zeker niet de gemakkelijkste voor de inwoner van Verviers, aangezien er in november 2014 teelbalkanker werd vastgesteld. Moukrime vocht terug als een leeuw en stond vorig jaar deze tijd terug aan de start van zijn eerste wedstrijd. Afgelopen zomer liep Moukrime gezien de omstandigheden al naar knappe tijden, maar de vechter in hemzelf hoopte op net iets meer. Zo misliep hij bijvoorbeeld het EK in Amsterdam erg nipt. In Reims hoopt hij zijn niveau op te krikken om volgend jaar te kunnen deelnemen aan het WK in Londen.

“Alles is er voor handen qua infrastructuur. Tevens zijn er heel wat topatleten in de buurt te vinden. Het is als het ware Disneyland voor lopers!”, dixit Moukrime aan La Dernière Heure. Volgende week komt de atleet normaliter aan de start van de CrossCup Relays in Gent waar hij voor het eerst mag opdraven in de kleuren van “The Blue Army”.