Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Robin Hendrix (OEH) is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik heb na het BK beloften een drietal weken volledige rust genomen omwille van last aan de achillespees. Ik ben nu volop terug aan het trainen en ik zal er snel terug staan. Vol vertrouwen dus naar de eerste crossen!”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik zal bijna de hele CrossCup deelnemen aan de korte cross, op uitzondering van de Relays in Gent en de CC-manche van Roeselare waar ik de lange cross zal lopen voor een EKu23-selectie. Uiteraard strijd ik op het einde van het veldloopseizoen ook mee voor de Belgische titel op de korte cross!”

Foto: Johnny De Ceulaerde
Foto: Johnny De Ceulaerde

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“De focus ligt vooral op het eerste deel van de winter, met als doel een selectie voor het EK beloften. Hopelijk kan ik mijn EK-debuut deze winter waarmaken. Ook in het CrossCup-klassement van de korte cross zou ik graag top 5 behalen. Het belangrijkste blijft evenwel voor mij blessurevrij de winter uit komen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik verwacht net zoals vorig jaar enorm veel tegenstand op de korte cross. Ook in Roeselare zal het op de lange cross uitkijken zijn naar andere sterke beloften.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Mijn favoriete wedstrijd is de Sylvestercross in Soest: het is een mooi parcours en er heerst een leuke sfeer. Brussel is daarentegen mijn favoriete wedstrijd in België. Het liefste loop ik in het Hallerbos samen met onze trainingsgroep!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Simon Debognies! Hij heeft mooie PR’s gelopen afgelopen zomer en op training zie ik hem al in zeer goede vorm voor komend winterseizoen. Ik denk dat hij ook op de lange cross zijn mannetje zal staan.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
Louise Carton (ACME – 29m): puntenpakker
* Simon Debognies (OEH – 19m): in zeer goede vorm op training
* Vanessa Scaunet (OEH – 10m): benieuwd wat zij in petto heeft
* Michael Somers (LYRA – 10m): sterke concurrent
* André Eleonore (BBS – 7m): vorig jaar top bij de juniores
* Dorian Boulvin (CABW – 6m): koopje en sterk in de crossen
* Oussama Lonneux (RFCL – 6m): lijkt me in vorm
* Elise Vanderelst (MOHA – 5m): revelatie voorbije zomer

* Febe Pardaens (ACP – 4m): zeer goed bezig
* Clement Deflandre (HERV – 3m): eveneens een sterke crosser

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels