Home » Nieuws » Nationaal » WinterKriebels – Imana Truyers: “Concurrentiestrijd bij de vrouwen tilt CrossCup naar hoger niveau”
Foto: Tomas Sisk

WinterKriebels – Imana Truyers: “Concurrentiestrijd bij de vrouwen tilt CrossCup naar hoger niveau”

Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Imana Truyers (AVT) is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Imana Truyers - Foto: Tomas Sisk
Imana Truyers – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik heb helaas mijn zomerseizoen vrij snel moeten stopzetten. Na het Belgisch kampioenschap in juni heb ik een scheur van bijna zes centimeter opgelopen aan de flexor hallucis longguspees (buigpees van de grote teen).  Echt spijtig, want op dat moment zat ik in een goede flow & in topconditie. Ik heb een dikke vier weken een open gips gedragen en enkel alternatief  kunnen trainen.  Begin augustus heb ik  terug rustig de eerste pijnvrije looppassen kunnen zetten. Momenteel loopt de voorbereiding goed, Op de Brusselse mini-marathon heb ik veel vertrouwen kunnen winnen op vlak van wedstrijdtempo’s naar de komende weken toe!”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Uiteraard de CrossCup en mogelijks enkele crossen in Nederland, maar het grote doel blijft het Europees kampioenschap veldlopen. Hopelijk wordt er naar de breedte gekeken binnen het seniorenveld bij de vrouwen. Na de onterechte gemiste kans van vorig jaar als laatstejaars belofte is de honger des te groter om als eerstejaars senior te scoren in Chia.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Mijn ambities zijn deze winter genieten van mijn passie en hopelijk blessurevrij blijven. En dan wordt het een mooi constant seizoen! Ik eindigde vorig jaar als derde in het eindklassement van de CrossCup, en wil dit jaar minstens naar hetzelfde streven.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“De te verwachten concurrentiestrijd binnen de senioren dames dit jaar, zal de CrossCup alleszins zeker naar een hoger niveau tillen. Ik verwacht dan ook een stevige strijd voor het klassement in de CrossCup bij de seniors vrouwen na Carton & Dejaeghere. Ik denk dan onder meer aan een sterke Zenobie, die deze zomer toch wel mooie dingen heeft laten zien.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Aangezien ik nu halftijds werk als verpleegster op kinderorthopedie in UZ Leuven, train ik dan ook vooral in en rond het Heverleebos & Meerdaalwoud. Ook kan ik er enorm van genieten wanneer ik samen met de boys, topgasten Baeten, Somers & Hamdi, mijn interval trainingen in de Leuvense bossen kan afwerken. Maar mijn grote liefde qua trainingslocatie zijn nog altijd de Limburgse bossen!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Het wordt sowieso weer een topwinter waar iedereen hebt beste van zichzelf zal laten zien. Of hoe Queen B dit zou zeggen: ‘’WE’’ SLAY !”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Ik heb zelf nog geen ploeg opgesteld maar wens alvast  iedereen veel succes!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels

Geef een reactie