Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dieter Kersten (ADD) mag de spits afbijten van onze “WinterKriebels”. De vice-Belgisch kampioen korte cross 2016 kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Dieter Kersten op het BK indoor afgelopen winter - Foto: Tomas Sisk
Dieter Kersten op het BK indoor afgelopen winter – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Tot nu toe verloopt de voorbereiding goed. Ik werk momenteel vooral aan mijn basisconditie, dus hou ik me grotendeels bezig met duurlopen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De Ekiden in Brussel op 15/10 zal mijn eerste wedstrijd worden. Ik loop er als laatste man voor team Saucony. De Relays moet ik jammer genoeg aan mij laten voorbijgaan wegens geen team. De CrossCup van Mol zal dus mijn eerste echte veldloopoptreden worden. Later volgen dan de rest van de CrossCup-manches en tussendoor misschien enkele regionale crossen.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* De lange crossen zullen even aanpassen worden, maar ik hoop zeker vanaf nieuwjaar redelijk wat weerwerk te kunnen bieden. Het EK veldlopen in Chia zou mooi zijn, maar ik ga me er zeker niet op blindstaren. Ik ben nog jong en zie me dit jaar nog niet in staat om er een rol te spelen, tenzij in ploegverband want het is dit jaar zeker mogelijk om voor een medaille in het ploegenklassement mee te spelen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* De tegenstand in de lange cross zal nog steviger zijn dan vorig jaar tijdens de korte veldlopen. Ik verwacht me dus aan vele mooie duels!

Hoe gaat het ondertussen met je tweelingsbroer Maarten?
* Maarten is ondertussen helaas gestopt met atletiek omdat zijn rugproblemen bleven aanhouden en niemand hem daarbij kon helpen…

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
* Mijn favoriete wedstrijd is het BK in Wachtebeke: een mooi parcours en ik hou van de sfeer en spanning die er heerst!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* In de lange cross zal Simon Debognies zeker een belangrijke rol gaan spelen. Ik zie hem niet ver van zijn trainingsgenoot Kimeli eindigen. Ook denk ik dat Michael Somers zijn progressie zal blijven doortrekken en mooie resultaten zal behalen. Maar van revelaties kunnen we hier niet echt spreken want ze presteren al enkele jaren sterk!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
Simon Debognies (OEH – 19m)
* Justine Tinck (AVLO – 17m)
* Julie Van De Velde (FLAC – 14m)
* Michael Somers (LYRA – 10m)
* Steven Heemskerk (ATLA – 9m) 
* Charlotte Van Hese (AVLO – 7m)
* Eleonore André (BBS – 7m)
* Oussama Lonneux (RFCL – 6m)

* Dries De Smet (LEBB – 6m)
* Elise Vanderelst (MOHA – 5)
>> Bij de mannen heb ik onder meer gekozen voor Oussama Lonneux omdat ik er soms samen mee train en hij veel potentieel heeft. Ook Steven Heemskerk staat erbij omdat hij zowel punten zal pakken op regionale als nationale crossen. Bij de vrouwen koos ik voor Justine Tinck omdat ze ondanks haar leeftijd al ongelooflijk sterk is. Ook de zomerrevelatie Elise Vanderelst verdient een plekje in het team!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Volgens mij zullen de meeste van mijn gekozen atleten het goed doen deze winter. Ik heb het volste vertrouwen in hen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels