In de eerste ronde van de 100 meter horden in Rio maakte Anne Zagré een bijzonder sterke indruk. Helaas liep het in de halve finale mis. Vrijdag krijgt ze op de Memorial voor eigen publiek de kans om te tonen dat ze wel degelijk in vorm is. De wedstrijd werd speciaal voor haar aan het programma toegevoegd, maar is met onder meer Stowers, Roleder en Hildebrand enorm sterk bezet.

Met welk doel sta je aan de start? Heb je het gevoel nog iets te moeten bewijzen?

“Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets moet bewijzen op de Memorial. Ik denk dat de mensen die mijn halve finale zagen konden zien dat ik het potentieel had om naar de finale door te stoten. Ik weet dat in elk geval. Ik wil vrijdag gewoon op een positieve noot afsluiten. Ik denk dat ik nog tot een leuke chrono in staat ben, onder meer door de steun van het Belgische publiek. Ik ga nog een laatste keer alles geven!”

Los van die misser in Rio leek je erg sterk. Ben je nog steeds in vorm?

“Ik heb een fout gemaakt die me heel duur is komen te staan? Het is niet mijn gewoonte om fouten te maken met zo’n zware gevolgen. Ik raak natuurlijk de horden wel eens te fel, maar nooit zo verstorend als toen. Ondertussen begin ik de mentale en fysieke vermoeidheid wel te voelen, maar ik voel anderzijds ook dat ik nog in vorm ben.”

Wat betekent de Memorial Van Damme voor jou?

“Ik hou echt van de wedstrijd. Het is een mooie gelegenheid om het seizoen voor eigen publiek af te sluiten, voor de ogen van vrienden en familie. De sfeer is er ook elke keer goed, en het is dus een plezier om er te mogen lopen.”