Het atletiektoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro komt nu wel heel dicht bij. Morgen om 14u30 Belgische tijd beginnen ze er in Brazilië aan, en om 14u43 komt al een eerste landgenoot in actie. Nafi Thiam loopt dan de 100 meter horden van haar zevenkamp. Sporza zal het hele gebeuren veel aandacht schenken, en u moet dus niet bevreesd zijn om één van onze atletiekbelgen te missen.

Op afwisselend Eén en Canvas zal Sporza heel veel aandacht schenken aan atletiek. Omdat er nog zoveel andere sporten op de agenda staan liggen nog niet alle uitzendplannen precies vast, maar enkele dingen kan eindredacteur Thomas Swannet toch al bevestigen: “Wij plannen om alle Belgen en alle andere grote namen of competities live uit te zenden. De avondsessies worden bij ons in principe live en integraal getoond.” Het commentaar in Rio komt van het vertrouwde duo Kris Meertens en Marc Willems. De interviews zijn voor de rekening van Maarten Vangramberen.

Mocht er door de drukke agenda op de kanalen van de VRT toch eens even geen plaats zijn voor atletiek, kan je nog steeds op verschillende andere plaatsen terecht. Op sporza.be kan alles bekeken worden, en ook de collega’s van RTBF brengen zo goed als alles live op La Une of La Deux.

.