Home » Nieuws » Nationaal » WK junioren dag 6: Claire Orcel dertiende in hoogspringfinale
Claire Orcel vorig jaar op het EK voor junioren - Foto: Viktor Benschop

WK junioren dag 6: Claire Orcel dertiende in hoogspringfinale

Enkel hoogspringster Claire Orcel moest nog in actie komen voor België op de laatste dag van het WK junioren in Polen. Met een sprong over 1m79 eindigde de atlete van La Forestoise dertiende en laatste in de finale. Na zes dagen topatletiek blijft het voor België dus bij de bronzen medaille van zevenkampster Hanne Maudens.

Orcel, die een persoonlijk record heeft van 1m84, plaatste zich in de kwalificaties aanvankelijk makkelijk met een sprong over 1m80. In de finale liep het echter minder goed. Nadat ze zonder moeite over haar openingshoogte van 1m74 ging, had ze twee pogingen nodig om over 1m79 te geraken. Toen de lat echter op 1m83 werd gehangen, faalde Orcel drie keer. De overwinning ging naar de Tsjechische Michaela Hrubá die als enige 1m91 klaarde.