Terwijl zijn teammaatje Isaac Kimeli in Amsterdam doorstootte naar de finale van de 1500m, zet Simon Debognies reeds een punt achter het zomerseizoen. Hij is op de sukkel met een kuitblessure.

“Simon liep tijdens het BK 1500m een lichte blessure aan de kuit op”, aldus coach Tim Moriau op de website van Atletiek Vlaanderen. Op dat BK werd Debognies zevende op de 1500m.

Normaal had Debognies nog deelgenomen aan de Flanders Cup in Kortrijk en de Nacht van de Atletiek, maar die wedstrijden vallen dus weg. Na een rustpauze zal Debognies de trainingsarbeid in augustus hervatten om zich alvast voor te bereiden op het winterseizoen. “Hoofddoel is kwalificatie voor het EK cross”, klinkt het in het ORT-kamp.

Vorige zomer haalde Debognies nog een zilveren medaille op het EK voor junioren op de 5000m. Eind mei van dit jaar liep hij op diezelfde 5000m naar een knaltijd (13’47″03). Met 7’57″85 op de 3000m zette Debognies ook op de iets kortere afstand een sterke prestatie neer op dit al bij al korte zomerseizoen.