In de tweede reeks van de 400 meter horden bij de vrouwen is Nenah De Coninck als derde gefinisht in 57″45. Alleen de eerste twee mochten rechtstreeks verder, maar haar chrono volstond ruimschoots om met de verliezende tijden door te mogen. De omstandigheden bij het EK in Amsterdam zijn tijdens de voormiddagsessie van dag drie nat en winderig.

De Coninck vertrok voortvarend, maar kreeg het in de laatste 100 meter zwaar. Gezien de omstandigheden was de prestatie van de Gentse toch degelijk, want ze had ook op de startlijst van haar reeks de derde tijd. Haar reeks bleek achteraf bovendien erg sterk, want De Coninck had de snelste verliezende tijd over de vier reeksen heen. Ze liet zelfs de negende tijd van alle deelnemers optekenen, al moet gezegd dat de beste tien atletes vandaag nog rust gegund werd. Axelle Dauwens was vrijgesteld van de reeksen en sluit morgen aan in de halve finales.