Omwille van een hamstringblessure moet Bashir Abdi passen voor het EK komende week in Amsterdam. Abdi was op het EK een kanshebber op de een medaille in zowel de 5.000 als de 10.000 meter.

De blessure van de Gentenaar zou nog geen streep door zijn olympische rekening betekenen. Het is net om de Spelen niet te hypothekeren dat Abdi geen risico’s neemt en het EK aan zich voorbij laat gaan. Enkele dagen geleden moesten de resultaten van enkele onderzoeken van zijn hamstring nog binnenkomen, en leken zijn kansen er nog relatief groot uit te zien. Vandaag blijkt dat een EK-deelname niet aan de orde is. Zijn beste prestatie op een EK was tot nu toe een vierde plaats in de 10.000 meter. Bij het WK in Peking vorig jaar moest hij eveneens geblesseerd afhaken.

Trainer Peter Robbens geeft een woordje uitleg: “De ontgoocheling bij Bashir is heel groot. Hij laat er een medaille liggen. De beslissing is met onze medische staf genomen en het risico met het oog op Rio was te groot. Dat moet zijn beste toernooi worden. Daar is zowel finale in de 5.000 als een sterke 10.000 het doel.