Philip Milanov is op de Diamond League meeting in Birmingham vierde geworden in het discuswerpen. De nationaal recordhouder liet een beste worp van 63m75 optekenen.

Philip Milanov kende moeite in zijn eerste worpen in Birmingham en liet tweemaal een nulpoging optekenen. Een derde worp was gelukkig wel voldoende (63m53) om nog drie extra beurten uit de wacht te slepen. Zijn vierde poging werd uiteindelijk zijn beste. Met 63m75 bleef de Bruggeling ruim onder zijn Belgisch record en seizoensbeste (67m26), maar deed hij wel duidelijk beter dan afgelopen week in Rome toen hij pas tiende werd met 60m13.

Winst in Birmingham was er voor de Pool Piotr Malachowski. Hij liet de discus pas vallen na 67m50. De Duitser Robert Harting, die in Rome meteen derde werd bij zijn comeback, sleepte in Birmingham het zilver in de wacht. Robert Urbanek, die in Rome won, vervolmaakte het podium.

Ook Pieter-Jan Hannes kwam in actie in Birmingham. Hij ging op zoek naar de EK-limiet op de 1500m, terwijl Jeroen D’hoedt zijn PR op de 3000m scherper stelde.

Bekijk de uitslagen hier.