Eline Berings liep midden mei een gescheurde meniscus en kruisbandblessure op. Daardoor moest ze een streep trekken door haar grote doelen: het EK en de Olympische Spelen. Ook vorig jaar had de Gentse te kampen met een kwetsuur aan de knie. Een enorme mentale klap die haar tot nadenken brengt.

“Die sprong blijf ik in mijn hoofd afspelen. Dat zo een banale sprong zo zware gevolgen zou hebben had ik niet gedacht. Ik wist wel dat ik slecht was neergekomen, ik voelde mijn knie wegknikken. Na een afspraak bij de kinesist was ik toch gerustgesteld, maar het nieuws werd geleidelijk aan opnieuw slechter”, zo steekt hordeloopster Eline Berings van wal op een interview met Sporza.

Wat de toekomst brengt is ook voor Eline zelf nog een vraagteken. “Een topsporter, dat ben je. Ik zal ook volgende maand nog topsporter zijn, dat zal niet veranderen. Ik zou het jammer vinden moest ik op deze manier afscheid nemen.

Eind juni loopt het profcontract van Eline Berings bij Sport Vlaanderen af. “De topsport is een harde wereld. Ik weet nog niet hoe het verder zal gaan, er moeten nog gesprekken komen met mijn werkgever. Op dit moment wil ik zeker verder gaan. Ik heb nog steeds enorm veel passie voor deze sport, al sluit ik ook een job als psycholoog of coach in de atletiekwereld niet uit.”

Beluister het pakkende interview van Sporza met Eline Berings via deze link.