Home » Nieuws » Nationaal » Vierde interclubtitel op rij voor RESC [+uitslagen]
Een vierde titel op rij voor RESC. Dat het geen verrassing was maakte het feestje niet minder leuk. - Foto Tomas Sisk

Vierde interclubtitel op rij voor RESC [+uitslagen]

In een koud en winderig Kessel-Lo stond vandaag de strijd in de hoogste afdeling van de nationale interclub op het programma. Er was opnieuw niks tegen Excelsior uit Brussel te beginnen. Ze haalden het met 36 punten voorsprong op CABW, en zo waren de rollen omgekeerd ten opzichte van gisteren bij de vrouwen. Thuisploeg DCLA vervolledigde de top drie.

Jeroen D'hoedt maakte indruk voor CABW in de 3000m.
Jeroen D’hoedt maakte indruk voor CABW in de 3000m.

In de 800 meter kondigde zich een hoogstaand duel aan tussen Stijn Baeten, Ismael Debjani en Isaac Kimeli. Het was Isaac Kimeli die de wedstrijd hard maakte vanaf 300 meter. Hij kon uiteindelijk ook op autoritaire wijze de winst binnenhalen in 1’51”29. Op het einde was het zowaar scholier Elliot Crestan van SMAC die nog sterk kwam opzetten. Hij werd tweede in 1’51”66 en mag zich daardoor opmaken voor het EK voor scholieren. In de 3000 meter ging Jeroen D’hoedt voor CABW solo op jacht naar een mooie chrono. Helemaal alleen tegen zeer felle wind wist hij onder de acht minuten te duiken met 7’59”86. Hij lijkt klaar voor een mooie zomer. In de 100 meter zorgde de nog maar 17-jarige Raphael Kapenda van SMAC voor een verrassing door met een mooie 10″62 vanuit de B-reeks naar de winst te snellen. Dario De Borger was voor VAC de beste op de hoge horden in 14″06. In de 5000 meter legde Abdelhadi El Hachimi het tempo vanaf het begin relatief hoog, en alleen Soufiane Bouchikhi volgde. Die laatste liet de kop aan El Hachimi tot 250 meter van het einde, maar was dan duidelijk sneller en pakte de zege voor CABW.

Ook in de kampnummers kwamen er enkele mooie prestaties ondanks het slechte weer. Ben Broeders wipte voor DCLA over 5m40 met de polsstok. Bram Ghuys pakte de volle pot voor OEH door over 2m16 te gaan in het hoogspringen. In het hinkstapspringen verraste de 33-jarige ex-tienkamper Frederic Xhonneux de specialisten Leopold Kapata en Solomon Commey. Hij kwam tot 15m04 en behaalde voor RESC de overwinning. Ook onze nationale medaillehoop Philip Milanov was van de partij: hij kam met de discus tot een degelijke 64m31 en won ook het kogelstoten met zijn 16m54.

MOHA en RFCL konden zich niet redden en komen volgend jaar een divisie lager uit. In Ere-VAL was KAAG duidelijk de beste. Zij mogen volgend jaar aantreden in Ere-KBAB, de hoogste afdeling.

De eindstand was de volgende:

RESC 202

CABW 166

DCLA 160

OEH 143.5

VAC + SMAC 125

SER 122

AVKA 120

LYRA 119

ACME 98

MOHA 96

RFCL 94.5

De uitslagen van de wedstrijden in Ere-KBAB vind je hier.

Die van Ere-VAL vind je hier.