Usain Bolt is op de Kaaimaneilanden aan de voorbereidingen van zijn olympisch jaar begonnen. Na een stille periode in het kamp Bolt is de wereldrecordhouder weer terug van vanouds. “Ik wil in Rio opnieuw drie gouden medailles veroveren en het liefst ook het wereldrecord op de 200m scherper stellen”, klinkt het. Het zou al de derde Spelen op rij zijn dat Bolt drie medailles wint, een absoluut record.

Bolt komt op de Kaaimaneilanden uit in zijn eerste competitie van het jaar. Het is al geleden van het WK in Peking van vorige zomer dat Bolt nog de wedstrijdspikes aanbond.

“Het is mijn seizoensopener, dus ik kan moeilijk inschatten hoe ver ik al sta”, aldus Bolt op een persconferentie. “Het verschil tussen training en race valt af te wachten, maar een snelle tijd is zeker meteen mogelijk.”

Binnenkort komt Bolt ook naar Europa. Na een 100m in het Tsjechische Ostrava keert de Jamaicaan terug naar zijn thuisland voor de nationale kampioenschappen. Pas daarna wil Bolt zich focussen op de Spelen in Rio.

“Ik hoop op drie gouden medailles en een tijd onder de 19 tellen op de 200m”, klinkt het ambitieus (zoals we Bolt kennen). Dat laatste zou een forse verbetering van zijn wereldrecord (19″19) betekenen.