Jeroen D’hoedt is er bij zijn seizoensdebuut in geslaagd meteen onder de EK-limiet op de 3000m steeple te duiken. Op een internationale wedstrijd in het Amerikaanse Norwalk klokte hij 8’32″62.

Jeroen D'hoedt - Foto: Yentl Vandenberghe
Jeroen D’hoedt – Foto: Yentl Vandenberghe

Met die chrono werd Jeroen D’hoedt, die ook in vroegere jaren al een begenadigd steepleloper was, tweede. Met 8’32″62 dook hij comfortabel onder de limiet voor het EK in Amsterdam (8’34″49), maar kwam hij wel nipt te kort voor het minimum voor de Spelen, dat op 8’30″00 staat. De CABW-atleet werd tweede in de wedstrijd. Hij moest enkel Jose Pena (8’31″48) voorlaten. Deze Venezolaan liep dit seizoen al eens 8’34″59. D’hoedt  zette een derde tijd op de wereldranglijsten van het prille seizoen.

“Ik ben blij met deze seizoensopener”, liet D’hoedt verstaan in een tweet. “Gekwalificeerd voor Amsterdam 2016!”

D’hoedt, die in tegenstelling tot zijn jaren als junior de afgelopen seizoenen eerder focuste op de 1500m, heeft een persoonlijke beste van 8’30″03 op de 3000m met hindernissen. Hij liep die chrono vorig jaar op de Nacht van de Atletiek in Heusden.

Nationaal veldloopkampioen D’hoedt verbleef de afgelopen periode reeds in de States om er een doorgedreven stage in voorbereiding op het zomerseizoen af te werken. Hij trainde er samen met collega-nationaal kampioene Louise Carton in het lopersparadijs Flagstaff.

Bekijk de uitslagen van de wedstrijd van afgelopen nacht hier.