Tim Rummens heeft in een van de laatste trainingen voor de start van het WK indoor een blessure aan de hamstrings opgelopen. Hierdoor zal coach Jacques Borlée geen beroep kunnen doen op de DCLA-atleet, en moet hij hopen dat de resterende vier atleten fit blijven.

Dat Tim Rummens als reserve naar Portland werd meegenomen, stak Jacques Borlée niet onder stoelen of banken. Zowel de drie broers Borlée als Vanderbemden werden hoger ingeschat, en kwamen zonder ongelukken zowel zaterdag (reeksen) als zondag (finale) in actie. Dat Rummens in laatste instantie wegvalt, is een aderlating voor het team waar nu iedereen verlost moet blijven van blessures. “Ik was niet van plan om Tim te laten lopen, maar als we nu nog een blessure hebben, is het voorbij”, vertelt Jacques Borlée tegen La Dernière Heure. “We hebben nog geprobeerd om Julien Watrin over te laten vliegen, maar dat bleek onmogelijk.”

Zaterdagavond Belgische tijd komen de Belgian Tornados voor het eerst in actie in de reeksen van de 4x400m. Meer info over het WK indoor en hoe u het kan volgen vindt u hier.