Het zat Astrid Verhoeven niet mee bij het begin van het veldloopseizoen. Nog voor de start van de eerste veldloop moest Verhoeven de winterambities (grotendeels) opbergen. De boosdoener? Een knoop in de dikke darm. Een operatie bleek de enige uitweg. In de aanloop naar het BK veldlopen stelden we de atlete van Lebbeke enkele vragen.

Hoe is het nu met jou en hoe verlopen de trainingen?

“Het gaat héél goed met mij! Zowel op mentaal als op fysiek vlak ben ik er weer helemaal bovenop geraakt. Die onverwachte gebeurtenis heeft uiteindelijk zeker iets positiefs teweeggebracht. Ik voel mij nu sterker dan ooit tevoren. Dat uit zich ook in mijn trainingen want die verlopen super! Op conditioneel vlak boek ik ook elke week grote vooruitgang. Als ik kijk waar ik nu sta ten opzichte van enkele weken terug, heb ik hele grote stappen voorwaarts gezet. Dat geeft mij veel vertrouwen in de aanloop naar het Belgisch kampioenschap.”

Hoe blik je terug op de voorbije wedstrijden?

“Ik heb dit seizoen al twee wedstrijden achter de rug. Beide waren ter voorbereiding van het Belgisch kampioenschap. Enkele weken geleden behaalde ik op het PK veldlopen de provinciale titel. Dit had ik zeker niet verwacht aangezien ik het veldloopseizoen grotendeels gemist heb. Die overwinning gaf mij dan ook een enorme mentale boost.”

Welke wedstrijden staan er deze winter nog op de planning?

“Dat zijn er niet veel meer. Deze week neem ik wel nog deel aan de CrossCup in Dour. Mijn veldloopseizoen afsluiten doe ik natuurlijk met het BK in Wachtebeke.”

Kijk je uit naar het BK veldlopen?

“Uiteraard! Ik heb lang gedacht dat ik dit veldloopseizoen niet meer in actie zou komen. Gelukkig verliep de revalidatie veel sneller dan verwacht. Dat ik plots toch aan de start van het BK kan staan, is natuurlijk een enorme opsteker. Ik tel in spanning de dagen af om er aan de start te kunnen verschijnen. Het besef dat ik na zo een grote tegenslag toch kan deelnemen, koester ik elke dag!”

Met welke prestatie zou je zelf tevreden zijn?

“Ik ga met een realistische ambitie richting Wachtebeke. Met een top 5-notering zou ik heel tevreden zijn. Dat moet een haalbare kaart zijn, denk ik.”

Van wie verwacht je de meeste concurrentie?

“Ik heb eigenlijk weinig zicht op mijn naaste concurrenten. Doordat ik dit veldloopseizoen amper in actie kwam, heb ik mijzelf nog niet kunnen meten met de concurrentie. Louise en Veerle staan een trapje hoger dan de anderen. Daaronder is het drummen voor de overige ereplaatsen en verwacht ik vooral veel concurrentie van Imana Truyers, Sofie Van Accom, Hanna Vandenbussche en Julie Van De Velde.”