Damien Broothaerts liet zich afgelopen weekend opmerken op het Belgisch kampioenschap indoor. Nadat de atleet van Excelsior met 7″74 in de reeksen de limiet voor het WK indoor (7″67) al in zicht kreeg, bracht hij het er nog beter vanaf in de finale. Met 7″69 strandde hij op amper twee honderdsten van de gevraagde tijd. “Ik kan nog een stuk sneller”, aldus Broothaerts die zondag wél onder de limiettijd wil duiken.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Adrien Deghelt hing in het tussenseizoen de spikes aan de haak. Een topper minder, maar met Dario De Borger en Damien Broothaerts kunnen we in België nog steeds rekenen op twee atleten die op de hoge horden internationaal hun mannetje kunnen staan. Voor Dario De Borger, die achtereenvolgens geplaagd werd door een blessure (voorbereiding), ziekte (IFAM indoor) en een valse start (BK indoor), leverden de indoorwedstrijden geen nieuw record op. Ook Damien Broothaerts is momenteel nog op zijn honger blijven zitten, maar met een tijd van 7″69, die hij neerzette op het BK indoor vorige zaterdag, komt hij wel heel dicht bij zijn besttijd van 7″68. Nog méér dan die chrono speelt 7″67 door zijn hoofd, oftewel de limiet voor het WK indoor dat van 17 t.e.m. 20 maart in Portland (VS) plaatsvindt. Broothaerts wil in 2016 geen enkel kampioenschap missen, en heeft nog tot 8 maart om zijn WK-ticket in de wacht te slepen. “Ik voel dat die WK-limiet erin zit”, benadrukt Broothaerts. “Daags na het BK probeerde ik het nog eens in Metz, maar ik kwam er tijdens de wedstrijd met mijn arm in aanraking met een horde. Ik hield er een lichte blessure over, en momenteel zit ik nog altijd met een zwelling. Hopelijk is die zondag van de baan, want dan wil ik op de Franse indoorkampioenschappen de WK-limiet lopen.” Na het EK indoor vorig jaar, hoopt Broothaerts deze winter ook op een internationaal kampioenschap te staan. “En nee, ik denk niet aan een slechte afloop. Als ik enkele technische zaken op orde krijg zit er veel meer in dan die gevraagde 7″67. De vorm is uitstekend, zondag lukt het”.

Damien Broothaerts heeft recent overigens ook een crowdfundingcampagne opgestart. Hem een duwtje in de rug geven kan hier.