Op woensdag maakte de nationale atletiekbond de deelnemers bekend aan het Belgisch indoorkampioenschap van zaterdag 20 februari.

Seppe Thys (centraal) - Foto: Tomas Sisk
Seppe Thys (centraal) – Foto: Tomas Sisk

Het is op verschillende nummers alvast reikhalzend uitkijken. Zo ook onder meer naar de 60m horden bij de mannen, waar Dario De Borger, Denis Hanjoul, Quentin Ruffacq en Damien Broothaerts het tegen elkaar opnemen. Bij de vrouwen is Eline Berings er na haar comeback op de IFAM dit weekend opnieuw bij. Ook in het polsstokspringen bij de vrouwen kunnen we een spannende strijd verwachten. Daar staan zowel Fanny Smets, Elien De Vocht, Hanne De Baene, Chloé Henry én Aurelie De Ryck op de deelnemerslijsten.

Arnout Matthijs, Victor Hofmans, Ester Van Den Hande en Axelle Dauwens maken de kop van de lijsten uit op de spurtnummers. Seppe Thys en Tim Rummens vinden elkaar dan weer terug op de dubbele indoorbaanronde, terwijl youngsters Justien Grillet en Nenah De Coninck een spannende strijd bij de vrouwen kunnen aangaan. Renée Eykens (800m), Tarik Moukrime (1500m) en de broertjes Dieter en Maarten Kersten (3000m) zijn de toppers op de langere afstanden. Op de kampnummers tekenen onder meer de deelnames van Nafi Thiam en Cedric Nolf (ver), Hannelore Desmet, Hanne Van Hessche, Bram Ghuys (hoog), Leopold Kapata (hinkstap), Jolien Boumkwo, Ilya Defrère, Philip Milanov (kogel) en Ben Broeders (polsstok) present.

Naast de klassieke nummers wordt ook het BK snelwandelen (3 en 5km) afgewerkt.

Bekijk de volledige deelnemerslijst hier.