De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Komend weekend, op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 4 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met hordeloper Damien Broothaerts. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn winterseizoen is in Mondeville echt begonnen (hij kwam er tot 7″94). Ik heb altijd even tijd nodig om mijn wedstrijdritme te vinden. Na 4 intense weken zonder blessure op stage in Zuid-Afrika is het tijd om een versnelling hoger te schakelen.”

Je dacht even aan stoppen. Waarom ging je toch door?

“Ik wou stoppen, omdat ik het gevoel had dat ik alles gegeven had. Maar toen ik het nieuws rond liet gaan kreeg ik veel reacties van mensen die mij niet wouden zien stoppen. Ook mijn trainingsgroep heeft me duidelijk gemaakt dat ik door moest gaan. Ik ben ook vier weken effectief gestopt, maar ging wel alle dagen trainen dus hebben we met mijn familie en mijn entourage beslist om nog zeker één jaar door te gaan. Ik zou het mij niet vergeven om in een olympisch jaar het geen laatste keer te proberen.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“IFAM is altijd een goede meeting geweest die goed georganiseerd is. Goede baan, goed deelnemersveld en voor eigen publiek geeft dit altijd een boost. Ook de kans om reeks en finale te lopen is aantrekkelijk.”

Damien Broothaerts - Foto: Tomas Sisk
Damien Broothaerts – Foto: Tomas Sisk

Heb je een bepaalde prestatie voor ogen, al dan niet een limiet voor een internationaal kampioenschap? En voor de rest van de winter?

“Ik verwacht eerst en vooral om plezier te hebben, maar ook om heel snel te lopen. Ik wil mijn PR aanscherpen. Ik heb technische aanpassingen gedaan die mij normaal een stuk sneller moeten doen hordensprinten, maar moet deze ook in wedstrijd kunnen omzetten. Als ik mijn PR (7″68) benader loop ik het WK minimum (7″67), dat zeker een (tussen)doel is.”

Waarnaar werk je in 2016 toe?

“Deze zomer wil ik eindelijk weer schitteren op de 110m horden. Dit blijft door blessures en technische problemen al enkele jaren uit. Dit jaar laat ik niks aan het toeval over. We werken hard om eindelijk een propere en technisch perfecte race te lopen. Ik wil hard lopen deze zomer!”

En voegt Damien er tot slot nog aan toe: #TEAMDB #ONAMISSION

 

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina