De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Volgend weekend, op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 7 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met 400m-loopster Justien Grillet. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Tot nu toe heb ik nog maar één wedstrijd gedaan en dat was het Vlaams kampioenschap vorige week zondag! Daar werd ik Vlaams kampioene op de 400 meter maar was ik toch een beetje teleurgesteld over mijn tijd van 54”76. De trainer was wél tevreden maar ik miste nog wat meer pit en agressiviteit in mijn tweede ronde! Maar oké, het was mijn eerste wedstrijd dus we zullen wel zien wat het vervolg van het seizoen brengt.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM is een geweldige wedstrijd van een zeer hoog niveau! Het creëert net dat tikkeltje meer goesting om te lopen omdat je weet dat je met internationale toppers mag wedijveren. Ik loop zelf de 400 meter en kijk er al heel lang naar uit! Zeker wanneer ik de deelnemerslijst overliep en heel wat sterke buitenlandse atleten zoals de Roemeense Bianca Razor zag staan.”

 Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik verwacht dat ik mezelf volledig kan smijten! Vorig jaar liep ik er ook de 400m, maar toen heb ik het volledig verprutst met een veel te trage eerste ronde waardoor ik op een teleurstellende 55” terechtkwam. Ik was bijzonder gefrustreerd omdat ik wist dat er veel meer inzat dan ik heb kunnen tonen. Dit jaar wil ik het dus compleet anders aanpakken! Nu heb ik toch wel beetje meer ervaring voor hoe je een 400m moet lopen, dus ik hoop dat ik gefocust kan blijven en alles kan geven wat erin zit. Ik heb niet echt een specifieke tijd of prestatie voor ogen, maar liefst toch wel sneller dan op het Vlaams kampioenschap! Ik weet dat ik sneller kan dus waarom dat dan meteen niet tonen op de IFAM hé?”

Heb je een bepaalde prestatie voor ogen?

Ik ben al heel blij over het feit dat ik een blessurevrije opbouw heb gekend.  Het is volgens mij geleden van de winter van de EYOF, en dat is nu toch wel al enkele jaren terug, dat ik nog zo goed kon doortrainen. Ik ga voor het eerst dit seizoen drie keer een 400m afwerken. Tot vorig jaar liep ik altijd maar eenmaal deze afstand of zelfs geen enkele keer. Daarbij doe ik nog tweemaal een 200m om te kijken hoe het met mijn snelheid gesteld is. Mijn doelen op zich liggen meer naar de zomer! Deze winter is het gewoon kijken waar we stranden door een paar keer te experimenteren op die dubbele baanronde.  Ik hoop vooral op de IFAM en het BK een goeie 400m neer te zetten en dan ben ik al content over mijn indoorseizoen.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter? Naar waar werk je deze zomer toe?

“Ik mik op een tijd van 52 seconden. Ik ben mijn winteropbouw begonnen met dat cijfer in m’n achterhoofd en het geeft me een goeie en gezonde motivatie. Het zou alleszins super zijn indien ik dit jaar die 52 seconden al zou halen! Qua kampioenschappen zijn er zo veel kansen deze zomer waar je als atlete toch wel van gaat dromen! Het EK in Amsterdam lijkt plotseling binnen handbereik als je ziet dat de limiet op de 400m voor u23-atleten 53”40 is, terwijl mijn PR op 53″31 staat. Alles moet echter nog eerst gelopen worden. Daarom dat ik meer focus op die 52 seconden en ook de 4x400m-ploeg blijft nog altijd belangrijk.  We zijn denk ik allemaal genoeg gemotiveerd om daar ook een prioriteit van te maken, en wie weet zitten de Olympische Spelen in Rio de Janeiro er dan wel in!”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina